Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Λύκοι θα υπάρχουν.......



.........όσο υπάρχουν πρόβατα.Στόχος της αυριανής πορείας είναι να μαζευτούν 100.000 "αγανακτισμένοι".Κόψτε ρε ανθρωποφάγοι δημοσιογραφίσκοι και bloggers τις ταμπέλες πια.Ποιοί είναι οι αγανακτισμένοι;Είναι όλοι αγανακτισμένοι για τους ίδιους λόγους;Ο Μάκης είναι ίδιος με τον Τάκη;Είναι ίδιος ο Γιώργος που κατεβαίνει επειδή τον απολύσανε με τον Κώστα που κατεβαίνει για να τραγουδήσει τον ακάθιστο ύμνο,τυλιγμένος με την ελληνική σημαία;Eίναι ίδιος ο μαθητής-φοιτητής που ζητάει δωρεάν παιδεία και αξιοκρατία με το κομματόσκυλο μαθητή-φοιτητή που κατεβαίνει για να "μπει" στη γκόμενα;Οπως σωστα παρατηρει ο Γιαννης Ζουμπουλακης στο Βημα:
Ανήκουν, δηλαδή, σε όλους εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα οποία την οδήγησαν στο μαύρο χάλι όπου βρισκόμαστε.

Είναι οι αμόλυντοι, οι αγνοί, οι αθώοι, οι εξαπατημένοι. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι κάθε αγανακτισμένος θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που κάνουν τα ρουσφέτια αλλά και αυτοί που τα ζητούν.

Θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που είναι το μέσον αλλά και αυτοί που το χρησιμοποιούν.

Θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που εκλέγονται αλλά και αυτοί που τους έχουν ψηφίσει.

Θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που λαδώνονται αλλά και αυτοί που δέχονται να λαδώσουν.

Θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που έχουν κλέψει αλλά και αυτοί που ανέχονταν την κλεψιά.

Θα ξέρει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που δέχονται το βρισίδι τώρα αλλά και αυτοί που τους έγλειφαν τότε.

Εφόσον λοιπόν οι αγανακτισμένοι τα ξέρουν όλα αυτά και δεν έχουν υποκύψει πουθενά, δικαίως βρίζουν και μουντζώνουν τους πολιτικούς.

Ο «αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω» δεν λένε;



Ο καθένας κατεβαινει στην πλατεία για το δικό του λόγο,ο καθένας ανήκει στον εαυτό του.Πάψτε λοιπόν να τους βαφτίζετε όλους.Όχι εγώ δε γουστάρω να διαδηλώνω με τον "κοιλαρά" του δημοσίου με τα ρουσφέτια και τις πουστιές.

YΓ Αυριο ας παμε να ενωσουμε τις φωνες μας με αυτους που βιωνουν την ιδια εξαθλιωση με μας.

1 σχόλιο:

  1. Ο αόριστος όρος της αγανάκτισης σαν κίνητρο πολιτικής κινητοποίησης μπορει να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος φίλε Mr. Arvula...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ό,τι θές κερνάει το κατάστημα...