Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη του δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη στον Υπαρκτό Σουρεαλισμό



Και εδώ αγαπητοί μου φίλοι/ες του "Υπαρκτός Σουρεαλισμός",ξεκινάει και η νέα μας ενότητα που είναι συνεντεύξεις.Ποδαρικό κάνει λοιπόν ο ανατρεπτικός δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης που λύνει τις απορίες του Μάνου Κανδεράκη(Mr Arvulas).O Κώστας Γιαννακίδης έκανε μέχρι πρότινος εκπομπές στο Βήμα fm 99,5 και αρθρογραφεί και στο site του Σταύρου Θεοδωράκη protagon.Eπίσης υπήρξε στέλεχος του «Αθήνα 2004», πέρασε υπέροχα στο «Εψιλον» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Έζησε από μέσα το όνειρο και την τραγωδία του Ελεύθερου Τύπου και του City.Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη από την οποία μόλις κατέβηκε πήγε στον Flash και ασχολήθηκε με τη δημιουργία του flash.gr.Τέλος είναι φανατικός οπαδός του Παοκ!
Ας δούμε τι μας είπε

1)Είχες μια καταπληκτική εκπομπή στο Βήμα και την κόψαν για ένα τραγούδι.Τελικά υπάρχει ακόμα λογοκρισία,τόσο πολύ ενοχλεί ένα τραγούδι κατα των χριστουγέννων;;

Εντάξει, κατά τη γνώμη μου το τραγούδι ήταν μόνο η αφορμή. Ηταν μία εκπομπή που, αν θέλεις, δεν «ταίριαζε» στο συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό. Συνεπώς ήταν καλύτερα για όλους. Αλλωστε αυτό με κινητοποίησε, μου έδωσε την ευκαιρία για καινούργια πράγματα και σύντομα θα παίζω στο protagon.gr web radio.

2)Πιστεύεις ότι το internet θα είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας;;Καθώς παρατηρείται καθημερινά να αυξάνονται οι φιλόδοξοι αυριανοί δημοσιογράφοι μέσω blogs και sites.

Οι νέες τεχνολογίες και η δικτύωση ναι, είναι το μέλλον της επικοινωνίας και σίγουρα όχι της δημοσιογραφίας όπως την ξέρουμε. Δημιουργείται μία νέα μορφή δημοσιογραφίας, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μέσο ενημέρωσης και να διεκδικήσει το ακροατήριο του. Σίγουρα το τοπίο θα είναι διαφορετικό και σε γενικές γραμμές καλύτερο, όχι όμως σε όλους τους τομείς. Ομως το σημαντικότερο, η άρση των περιορισμών στη διακίνηση των ιδεών έχει ήδη επιτευχθεί χάρη στις νέες τεχνολογίες.

3)Τί πιστεύεις ότι οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση;Τελικά μαζί τα φάγαμε;
Η Ελλάδα έφτασε στην οικονομική κρίση επειδή τα τελευταία πενήντα χρόνια υιοθέτησε ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που επενδύθηκε με πελατειακές σχέσεις μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων. Η Ελλάδα στήριξε την ανάπτυξη της σε οικοδομή και υπηρεσίες, ενώ το κράτος χρησιμοποιήθηκε σαν αγελάδα για άρμεγμα. Εν μέρει ναι, μαζί τα φάγαμε αφού και εμείς ως ψηφοφόροι συντηρούσαμε συνειδητά ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων.

4)Αν η δημοσιογραφία ήταν ένα τραγούδι ποιό θα ήταν και γιατί;

Εντελώς αυθόρμητα διαλέγω το Smoke on the Water επειδή περιέχει περιγραφή ακραίων καταστάσεων όπως αυτές που βιώνουμε τώρα.

5)Από τις εκπομπές σου στο ράδιο καταλαβαίνει κάποιος ότι είσαι αυτό που λέμε ροκ.Τί είναι για σενα ροκ;

Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς επίγνωση κινδύνου και αρκετά αυτοκαταστροφικός.

6)Ο Νίτσε έχει πει ότι «όλα τα σπουδαία πράγματα στη ζωή γίνονται “παρ’ όλα αυτά”».Εσυ βλεπεις να γινεται κατι σημαντικο αυτους τους δίσεκτους καιρους;

Το πιο σπουδαίο πράγμα που γίνεται είναι η δικτύωση και η επικοινωνία των ανθρώπων. Αλλάζει η κοινωνία προς το καλύτερο. Ακόμα και όταν βλέπεις κόσμο στο δρόμο, έξω από μπαρ, να πίνει ποτό και να συζητάει, είναι μία υπέροχη αλλαγή.

7)Ποιό είναι το μεγαλύτερο δέος που έχεις νιώσει στη ζωή σου;

Τα επί προσωπικού δεν τα αναφέρω. Το Νοέμβριο του 2008 στο πάρτι νίκη του Ομπάμα, στο Σικάγο. Ημουν εκεί.

8)Αν σου έδινε κάποιος τη δυνατότητα να γίνεις για μία βδομάδα Θεός τί θα άλλαζες στον κόσμο;

Θα τους έδειχνα ότι τελικά υπάρχει Θεός για να ξέρουν.

9)Θα συμβιβαζόσουν ποτέ;Άμα ερχόταν κάποιος στο μέλλον και σου έλεγε "κύριε Γιαννακίδη θα παρουσιάσετε το big brother(φανταστικό σενάριο),για τρελά λεφτά,θα το έκανες;
Εξαρτάται πότε, πόσα και τι ανάγκες είχα. Αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε ότι θα λύσει το πρόβλημα μου και μετά εγώ θα τα μάζευα για να ζήσω κάπου στην Καλιφόρνια, νομίζω πως θα το έκανα.

10)Μεγάλωσες με πρότυπα δηλαδή έλεγες θέλω να γίνω σαν τον τάδε;

Ο παιδικός μου ήρωας ήταν ο Νιλ Αρμοστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι. Αλλά όταν κατάλαβα ότι δεν μπορώ να γίνω αστροναύτης, ξέμεινα από πρότυπα.

11)Σαν παιδί πώς ήσουν άριστος μαθητής ή το παιδί της κοπάνας ή μέσα σε όλα;

Και άριστος και κοπάνα και μέσα σε όλα. Ανάλογα με την περίοδο.

12)Ποιός είναι ο μεγαλύτερος φόβος στη ζώη σου;

Μην πεθάνω νέος και δεν έχω ικανοποιήσει την περιέργεια μου.

13)Αγαπημένη φράση που έχεις ακούσει από κάποιον και σε συνοδεύει μέχρι σήμερα;
Δωρεάν τυράκι δίνουν μόνο στις ποντικοπαγίδες. Αλλά δεν θυμάμαι που την άκουσα.

14)Αν σου έδινα ένα σπρέυ και σου έλεγα βάψε έναν τοίχο.Τι θα έγραφες και σε ποιόν τοίχο;

ΠΑΟΚ. Παντού.

15)Τέλος μια συμβουλή για το blog "Υπαρκτός Σουρεαλισμός";

Να μη ζητάει συμβουλές αλλά να κάνει ότι λέει η καρδιά του.

2 σχόλια:

  1. Smoke on the water! αυτό είναι!
    αν μ'αρεσει κατι παραα πολύ σ'αυτό το μπλογκ Μάνο είναι ο τίτλος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοτάξιδο, παιδιά!Χαίρομαι που βλέπω δημοσιογράφους "εν πλω", με το ονοματεπώνυμό τους!
    Καλή συνέχεια και καλά θέματα, εύχομαι!
    Κώστα, μόνο στους τοίχους; Ο άντρας μου το έχει γράψει και στο σώμα του, εκτός απ' την καρδιά του!
    Πάντα και σταθερά αντίζηλός μου, αυτός ο ΠΑΟΚ!
    Ευτυχώς που δεν είναι γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ό,τι θές κερνάει το κατάστημα...