Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στα άκρα....


Η αλήθεια είναι ότι πάντα οι νέες τεχνολογίες,με κάνουν καχύποπτο,και κυρίως το facebook.Αλλά σκεφτόμενος την επανάσταση στην Αφρική,λέω ότι πολλές φορές μπορεί ακόμα και το facebook και το twitter,που για μένα είναι φακέλωμα και μέσο ξεκατινιάσματος,να αποτελέσουν ένα σπουδαίο εργαλείο.Πιο συγκεκριμένα,εδώ και κάτι μέρες έχει ξεκινήσει ένα "Κίνημα Αγανακτισμένων",σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα και αλλού.Αμέσως πολλοί πρόφτασαν να το βαφτίσουν "επανάσταση",ή ότι "ο κόσμος ξύπνησε",και άλλα τέτοια κλισέ,ότι ο αγώνας ξεκίνησε από έναν 18χρονο κτλ.Εμένα όλα αυτά δε μου λένε κάτι, ένας συνομήλικος μου έκανε ένα απλό πράγμα,δημιούργησε ένα γκρουπάκι σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης,και έστειλε προσκλήσεις,ότι πιο απλό.Η ιδέα ήταν καταπληκτική,και μαγκιά σε ορισμένους που ξέρουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο,όπως οφείλουμε όλοι να χρησιμοποιούμε.Αλλά αυτό δεν είναι επανάσταση,είναι απλά μια εκδήλωση δυσαρέσκειας,που επικρατεί δικαίως,για όλον αυτό το φασισμό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.Δεν έχουμε δει τις συνέπειες αυτού του ξεσηκωμού,οπότε αγαπητά μέσα μαζικού επηρεασμού και εξευτελισμού,ας αφήσετε τις φανφάρες και τις μεγαλοστομίες.Θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον,αν γινόταν ένα αληθινό γκάλοπ,και όχι από αυτα τα στημένα,το οποίο να απεικόνιζε,πόσοι από τους όλους αυτούς που "κατασκηνώνουν" στις πλατείες,ψήφισαν στις εκλογές.Διότι εάν μεγάλη μερίδα από αυτούς δεν ψήφισε,τότε αυτό το κίνημα είναι φάουλ.Διότι όταν στηλιτεύεις το μόνο "όπλο" ενός δημοκρατικού πολιτεύματος,την ψηφοφορία,και αφήνεις τους ηλικιωμένους,να διαλέγουν τους συνηθισμένους πολιτικάντηδες,τότε ουσιαστικά με αυτό το κίνημα τι να ζητήσεις,αφού δε συμμετείχες,όταν έπρεπε.
Από την άλλη έχουμε τα γκρουπούσκουλα,και τους "αναρχικούς" οι οποίοι πριν ακόμα δουν τι επρόκειτο να συμβεί με αυτό το κίνημα,έσπευσαν να το κατηγορήσουν.Γιατί;
Ο λόγος απλός επειδή,τους ενοχλεί,να κουμαντάρουν,απλοί εργαζόμενοι,γιατί θέλουνε να ακούγονται μόνοι οι δικές τους φωνές.Γιατί θέλουν να ακούσουν στις ειδήσεις "Αγανακτισμένοι κουκουλοφόροι" και όχι "Αγανακτισμένοι πολίτες".Από την άλλη ξέρουμε όλοι πως ένιωσε το ΚΚΕ,όταν κατάλαβε,ότι πλέον τα πράγματα έχουν αγριέψει,και ότι δεν μπορεί,να καπελώνει την δυσαρέσκειά μας και την ταλαιπωρία μας το ΠΑΜΕ,και όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές,που μας έχουν φτάσει εκεί που είμαστε.
Εν ολίγοις,για άλλη μια φορά μπάλα παίζουνε τα άκρα,από τη μία οι δημοσιογράφοι και ο πλειονότητα των bloggers,με μεγαλοστομίες τύπου "greek revolution",και από την άλλη οι αγωνιστές των κομμάτων με τις ρηξικέλευθες απόψεις,και τους μηδενισμούς.Δηλαδή έχουμε μια συνέχεια των όσων συμβαίνουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,όπου οι μετανάστες φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους,μη τυχόν και τους την "πέσουν",ακροδεξιοί,και από την άλλη Έλληνες που φοβούνται τους μετανάστες.Φαύλος Κύκλος.Τί πρέπει να γίνει;Αρχικά πρέπει να "μελετήσουμε" σωστά τα αίτια του κινήματος,να αγωνιστούμε τώρα,αλλά και στις εκλογές.Και γιατί όχι,όσοι έχουν την δυνατότητα από όλους εμάς να πολιτικοποιηθεί,για να λύσει και τα δικά μας χέρια στις εκλογές.Γιατί μια αληθινή φωνή χρειάζεται τίποτα περισσότερο,γιατί χορτάσαμε λαϊκισμούς,ψευτιά,κλεφτιά και ψευτοεπαναστατικότητα.Γιατί όπως ορθά είπε ο Ζουγανέλης,πάντα περιμένουμε από τους άλλους τις επαναστάσεις και είμαστε βολεμένοι στην μιζέρια.Εύχομαι αυτό το κίνημα να είναι απαρχή για κάτι δυνατό,και όχι μια φούσκα.

5 σχόλια:

  1. Εύχομαι αυτό το κίνημα να είναι απαρχή για κάτι δυνατό,και όχι μια φούσκα...

    Aς το ευχηθούμε όλοι μας! Το έχουμε ανάγκη!!

    Πολύ εύστοχες όλες οι επισημάνσεις σου και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη!

    Χαίρομαι για τη @γνωριμία...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσκεψη ήθελες; στρογγυλοκάθισα..διάβασα, συμφώνησα σχεδόν σε όλα..μη ξεχνάς οτι λόγω ηλικίας ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου..φοιτήτρια του τότε..φώναξα κι εγώ έστω και χαλαρά..μετά θαύμασα τους πρωτεργάτες βολεμένους σε θέσεις υποταγμένους στο νόημα που τους έδωσε η απόκτηση θρόνου στη ζωή τους.Απο τότε απλά είμαι θεατής και ψύχραιμα τιμωρώ όσους κρίνω οτι με ξεγάλασαν .Ξέρεις τι είναι το πιο φοβερό οτι δεν έχω στις κάλπες να διαλλέξω, να επιβραβεύσω και να του πω ευχαριστώ..έκανες αυτό που έπρεπε..Απογοητευμένη;Ναι! Έτοιμη για επανάσταση; αισθάνομαι αργά πια για μένα να κάνω ότι τότε..Η Αναρχία με τρομάζει, οι Σωτήρες ..επίσης..απλός θεατής δυστυχώς.. εγώ..που κάποτε..άστα να πάνε..Κρατώ τα κεκτημένα μου και δέχομαι τους άλλους αρχηγούς για να ανοίξουν δρόμους.Σουρεαλισμός..καλά το λες..πάντα στη Σχολή τα πήγαινα καλά με αυτόν..Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και από μένα αδελφέ.
    Θίγεις πολλά θέματα, σοβαρά και ενδιαφέροντα. Θα επικεντρώσω την προσοχή μου μόνο στο τελευταίο. Η ελπίδα δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος, ειδικά όταν εξαρτάται από τους άλλους και όχι από εσένα. Για εμένα υπάρχει μόνο μία επανάσταση και αυτή είναι εσωτερική. Συντελείται όταν καταλάβουμε ότι το κοινό καλό είναι το δικό μας καλό.
    Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΑΧΤΙΔΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ (ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ) ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΣΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ....ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ......
    Η marianaonice ΕΙΠΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ:
    Εύχομαι αυτό το κίνημα να είναι απαρχή για κάτι δυνατό,και όχι μια φούσκα... ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη βδομαδα σε όλους/ες σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ό,τι θές κερνάει το κατάστημα...